Web Analytics Made Easy - Statcounter

امروزه با پیشرفت فضای مجازی و الکترونیکی، باوجود اینکه در اکثر منازل یک کتابخانه کوچک وجود دارد، توجه به مطالعه کمتر از گذشته شده که این امر به خودی خود برای نویسندگان مشکلاتی ایجاد کرده است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری برنا از مازندران ،  در کشور ما علاوه بر نویسندگان معروف، نویسندگان زیادی وجود دارند که گمنام هستند، همان‌هایی که شاید علاقه و استعداد فراوانی نسبت به دیگران داشته باشند اما بنا بر معضلات مادی و معنوی شناخته شده نیستند یا اگر هم باشند این روزها بی‌رمق شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از این نویسندگان گمنام رسولی عمارلویی است او می‌نویسد با هزینه خودش چاپ می‌کند و خودش سر کوچه کنار لبو فروش بساط می‌کند، در پایان این لبو فروش است که با سود فراوان و با ظرف خالی و خوشحال به خانه می‌رود در عوض نویسنده با کیسه پر از کتاب فروخته نشده باز می‌گردد.

ارسلان رسولی معروف به رسولی عمارلویی در ماشمیان عمارلو بخش خورگام شهرستان رودبار گیلان به دنیا آمد از آنجایی که در دهه ۳۰ مدرسه دولتی به ندرت در بخش‌ها و روستاها دایر بود بنابراین در مکتب خانه پدرش عبدالرحمن که از مردان با سواد و خوشنام آن زمان که در روستاهای رحمت آباد، خورگام رودبار و امامزاده هاشم گیلان دایر میکرد روخوانی قرآن را یاد گرفت.

وی پس از مدتی از رودبار به همراه خانواده عازم شمال و در غرب مازندران روستای خوشامیان کلار آباد ساکن و سپس به سلمان شهر فعلی (متل قو) برای کارگری عزیمت کرد.

شعر و نویسندگی خصوصاً گزارش‌نویسی را با روزنامه دیواری در مدرسه و دبیرستان آغاز کرد که در و از سال ۱۳۴۲ وارد قصه‌نویسی و خبرنگاری در روزنامه‌ها و مجلات رسمی آن زمان شد.سوژه داستان و قصه‌های بلند و کوتاهش را در گفت‌وگو‌های مردمی و قشر ضعیف جامعه آن روزگار تولید و در روزنامه‌ها و مجلات سراسری آن زمان با نام خودش منتشر می‌کرد.

اولین کتاب وی با نام سقوط ۵۷ اوایل انقلاب منتشر شد پس از آن کتاب‌های قیام، دانش‌آموز تنبل، قصه‌های عمو، بازگشت از قیامت، مناجات سرگالش وارد بازار کتاب شدند.

وی در ادامه می‌گوید: قبل از انقلاب و تا دهه ۷۰ مردم به کتاب و کتابخانی و به نویسنده اهمیت می‌دادند و وقتی با مردم در بازار روبرو می‌شدم از من بابت کتاب‌هایی که نوشته بودم تشکر می‌کردند ولی از نیمه دهه هفتاد به این طرف علاقه مردم به کتاب و کتابخوانی کمرنگ خصوصاً با وارد شدن گوشی‌های هوشمند و فضای مجازی در جمع خانواده‌ها ارتباط با کتاب و کتابخوانی به حدود زیر ۱۰ در صد رسیده است.

خانواده ما کتاب‌های ما را نمی‌خوانند

به گفته عمارلویی یک نویسنده دوست دارد اول از همه خانواده خودش کتاب‌هایش را بخواند در حالیکه چنین اتفاقی نمی‌افتد، از دیگر مشکلات نویسنده‌ها این است که نویسنده با دلگرمی به دنبال سوژه‌ها و قصه‌های جذاب و تأثیرگذار برود و قصه‌اش را خلق کند در صورتی که اینطور نیست.

وقتی نویسنده کتابش را می‌نویسد و به انتشارات دولتی و یا خصوصی می‌برد قبول نمی‌کنند می‌گویند برای ما به صرفه نیست چون شما را کسی نمی‌شناسد‌، متاسفانه در حال حاضر دنیای نشر و انتشارات بیشتر روی نویسندگان مشهور تمرکز کرده‌اند و به نویسندگان گمنام توجه نمی‌شود.

این نویسنده و روزنامه‌نگار پیشکسوت ادامه می‌دهد: دوستی دارم کارگر خدماتی یکی از شهرداری‌های مازندران است یک روز پیش من آمد و گفت من یک کتاب نوشتم با پول خودم آن را چاپ کردم، دلم می‌خواست برای من هم مثل شما مراسم رونمایی می‌گرفتند در عوض همکارانم مسخره‌ام می‌کنند و می‌گویند به‌جای نوشتن کتاب کف خیابان را خوب تمیز کن، گریه‌ام گرفت و دستش را که هم قلم به‌دست می‌گیرد و هم برای تمیز کردن کف خیابان را با دست‌هایش جارو می‌زند بوسیدم. برای تسکین دلش درد خودم را به او گفتم، گفتم همکاران من هم با دیدن کتاب‌های من می‌گویند بجای این چرت و پرت‌ها به فکر زندگی و پول در آوردن باشند.

وی با بیان اینکه بدترین درد برای یک نویسنده این است که کتاب خودش را کثیف کنار سطل زباله پیدا کند، با تأسف از بی‌توجهی شرکت‌های انتشاراتی به نویسندگان گمنام تاکید میکند: مگر چه اتفاقی باید بی‌افتد تا نویسندگان گمنام هم دیده شوند. امیدوارم وزارت ارشاد کمک کند تا نویسندگان و شاعران جوان هم به سهولت کتاب‌هایشان را منتشر کنند.

گفتنی است؛ رسولی عمارلویی در حال حاضر کتاب “معلم مدرسه” را در دست ویرایش دارد که به‌زودی منتشر خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: کتاب نویسنده بازگشت از قیامت نویسندگان گمنام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۱۳۷۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهید مطهری جهش فکری در دانشگاه‌ها ایجاد کرد

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سیدمهدی قریشی عصر چهارشنبه در مراسم گرامیداشت مقام شامخ استاد شهید مرتضی مطهری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه، افزود: شهید مطهری وظیفه مدار بود و هرجا که احساس وظیفه می‌کرد، وارد عمل می‌شد.

وی ادامه داد: زمانی که مجله‌ای با عنوان زن روز در زمان طاغوت، به دنبال زیرسوال بردن معارف و احکام دین بود، شهید استاد مطهری احساس وظیفه کرد و برای حفظ معارف دین، به انتشار مقالات در پاسخ به انحرافات دینی ایجاد شده پرداخت.

وی اظهار کرد: شهید مطهری کتاب شرح منظومه را به عنوان یک کتاب عمیق و قابل تأمل که تنها اساتید فلسفه و کلام حوزه قادر به تدریس آن هستند، تدریس می‌کرد ولی در جایی که احساس وظیفه کرد کتابی با درک بسیار آسان و روان مانند داستان راستان را به نگارش در آورد.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی با اشاره به روایتی از امیرالمومنین (ع) گفت: هرکس خودش را به عنوان امام معرفی می‌کند، قبل از آنکه دیگران را تعلیم دهد، باید خودش را تعلیم کند و فردی استاد واقعی است که مطالبی را که به دانشجو انتقال می‌دهد، خود نیز آنها را پذیرفته و به آنها عمل کند.

حجت الاسلام قریشی بیان کرد: کسی که معلم خودش است، بیش‌تر جای تکریم دارد تا کسی که دیگران را تعلیم می‌دهد.

وی ادامه داد: در کشور مقدس جمهوری اسلامی ایران سالروز شهادت استاد مطهری به نام روز معلم نامگذاری شده تا ایشان الگویی برای تمام معلمان و استادان باشد.

کد خبر 6094753

دیگر خبرها

  • برگزاری کارگاه آموزشی داستان نویسی برای کودکان در رشت
  • جزییات جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان رضوی در همدان
  • بدرود آقای پل استر
  • درباره پل استر، نویسنده شهیر آمریکایی/ تراژدی پست مدرن
  • شهید مطهری جهش فکری در دانشگاه‌ها ایجاد کرد
  • پل آستر نویسنده معروف آمریکایی درگذشت
  • «پل آستر»‌ درگذشت
  • «کمی دیرتر» به چاپ هفدهم رسید
  • مسوولان در نشر و چاپ کتاب نویسندگان را حمایت کنند
  • بحران ادبیات داریم