Web Analytics Made Easy - Statcounter

فوزی العلوی، استاد فلسفه دانشگاه الزیتون تونس در نشست مجازی« رویکردی تمدنی به آینده مسئله فلسطین»، تاکید کرد که ما برای حل وضعیت کنونی جهان نیاز داریم به تجربه نبوی و تجربه ای که مسلمانان در ابتدای تشکیل دولت اسلامی داشتند، بازگردیم،

خبرگزاری شبستان، گروه جهان اسلام: «فوزی العلوی» استاد فلسفه دانشگاه الزیتون و رئیس مرکز المسارات تونس در نشست مجازی « نشست مجازی «رویکردی تمدنی به آینده مسئله فلسطین»، با مقایسه دو تفسیر در دوره معاصر انجام داده اند و با نگاهی به تفسیر ابن‏ عاشور در « التحریر و التنویر» و تفسیر «شیخ الشعراوی مصری» سعی کردند تا آیه چهار سوره اسراء « وَقَضَيْنَا إِلَىٰ بَنِي إِسْرَائِيلَ فِي الْكِتَابِ لَتُفْسِدُنَّ فِي الْأَرْضِ مَرَّتَيْنِ وَلَتَعْلُنَّ عُلُوًّا كَبِيرًا» (و در کتاب (تورات، یا در لوح محفوظ و کتاب تکوین الهی) خبر دادیم و چنین مقدر کردیم که شما بنی اسرائیل دو بار حتما در زمین فساد و خونریزی می‌کنید و تسلط و سرکشی سخت ظالمانه می‌یابید (یک بار به قتل اشعیا و مخالفت ارمیا، و بار دیگر به قتل زکریا و یحیی) تحلیل کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: ما در تفسیر ابن عاشور شاهد نگاه تاریخی به این آیه شریفه هستیم « وَقَضَيْنَا إِلَىٰ بَنِي إِسْرَائِيلَ فِي الْكِتَابِ لَتُفْسِدُنَّ فِي الْأَرْضِ مَرَّتَيْنِ وَلَتَعْلُنَّ عُلُوًّا كَبِيرًا» و حساب بنی اسرائیل در ارض را یک مسئله تاریخی می داند و منظور از کتاب، کتاب انبیاء گذشته بوده است و مسئله را تارخی می داند و  نتیجه این نگاه را نتیجه رویکرد تاریخی تراث اسلامی می داند و ایده اندیشه اسلامی را محدود به گذشته می کند و نمی تواند یک امتداد تمدنی داشته باشد.

 

فوزی العلوی در مقابل تفسیر شیخ شعراوی را ذیل آن آورده است و آیه را مورد بحث و بررسی قرار می دهد  واعتقاد دارد شیخ شعراوی در تفسیر «فی الکتاب» منظور قرآن کریم و فساد مرتین، یک بار فساد بنی اسرائیل را آورده و همان فسادی است که در دولت مدینه رخ داد و نقض عهدی بود که یهود بنی قریظه و دیگر یهودیان نسبت به دولت اسلامی داشتند و مرتبه دوم همین وضعیت کنونی است که ما شاهد آن هستیم و از آغاز قرن بیستم شروع شده است و مسلمانان چاره ای ندارند جز برگردند به همان منهج و روش عباد الله که در واقع بر اساس آن در مرحله اول مسلمانان موفق شدند این مرحله را پاسخ دهند و امروز هم ما نیاز داریم برگردیم و به تجربه نبوی و تجربه ای که مسلمانان و مومنین واقعی چالشی که ابتدای دولت اسلامی شکل گرفته بود ابتدا باز تولید و راهکار ما بازگشت به این تجربه است.

 

استاد فلسفه دانشگاه الزیتون و رئیس مرکز المسارات تونس در پایان از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و جمهوری اسلامی ایران تشکر کردند که همواره ایده و بحث مقاومت فلسطین را در کانون اولویت خود قرار داده است.

 

نشست مجازی «رویکردی تمدنی به آینده مسئله فلسطین» به همت پژوهشگاه علوم و  اندیشه اسلامی  و مرکز  همکاری های علمی و بین المللی ساعت 11 تا 13  روز پنج شنبه 30 اردیبهشت مطابق با 20 می 2021 برگزار شد.

پایان پیام/43

منبع: شبستان

کلیدواژه: نشست مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۷۵۴۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام خمینی (ره) به اسلام و مسلمانان شخصیت بخشید


به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان لرستان، امام جمعه موقت خرم‌آباد، در جلسه استانی ستاد بزرگداشت ارتحال امام خمینی (ره) لرستان، گفت: امام خمینی (ره) نه تنها برای مسلمانان بلکه برای جهانیان و آزادگان الگو است.
حجت‌الاسلام بهروز شمسی‌فر افزود: امام خمینی (ره) نه تنها به ایران و ایرانی هویت داد بلکه به اسلام هویت داد و اسلام و مسلمانان را شخصیت بخشید.
شمسی‌فرگفت: کسی را پیدا نمی‌کنیم که مدیون امام نباشد، جایگاهی که مراجع، علما و حوزه‌های علمیه پیدا کردند را مدیون امام هستند، بنابراین بزرگداشت این امام هرچه باشکوه‌تر باشد بُردی برای جهان اسلام و ایران است، به ویژه بعد از عملیات وعده صادق این مراسم بیشتر به زیر ذره‌بین می‌رود.
امام جمعه موقت خرم‌آباد گفت: همه باید تلاش کنیم این مراسم از نظر کمی و کیفی باشکوه برگزار شود.
سرپرست شورای هماهنگی تبلیغات‌اسلامی استان لرستان نیز گفت: امام خمینی (ره) نه تنها در ایران بلکه در سرتاسر جهان به اندیشه‌های دینی و ذهن‌های بیدار هویت بخشید.
حجت‌الاسلام احمدرضا غلامی افزود: این اندیشه ظلم ستیزانه امروز بیش از هر زمان دیگری جهانی شده و نمونه آن حرکت معنادار دانشجویان آمریکایی در حمایت از مردم فلسطین است که به‌خوبی ثابت می‌کند اندیشه امام در سراسر جهان گسترش یافته است.
 وی در ادامه با اشاره به ویژه برنامه‌های سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (ره) عنوان‌کرد: سلسله نشست‌های تبیینی جهت بازشناسی اندیشه‌های حضرت امام (ره) توسط اساتید حوزه و دانشگاه در سطوح مختلف برنامه ریزی شده و اجرا خواهد شد.
حجت الاسلام غلامی در پایان گفت: در روز چهاردهم خرداد نیز مراسم عمومی با حضور اقشار مختلف مردم برگزار و نظیر این مراسم در همه شهرستان‌ها و بخش‌های تابعه استان برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • وزیر امور خارجه به گامبیا رفت
  • امیرعبداللهیان تهران را به مقصد گامبیا ترک کرد
  • پوستکوگلو: کلوپ زود به سطح اول فوتبال جهان برمی‌گردد
  • سفر امیرعبداللهیان به گامبیا
  • سفر امیر عبداللهیان به گامبیا
  • بسیج ظرفیت مادی و معنوی جهان اسلام برای کمک به فلسطین
  • فیلم‌های تبلیغاتی در هند احساسات ضد اسلامی را تقویت می‌کند
  • اولویت امروز جهان اسلام غزه است/ بقاء انقلاب و استحکام آن مرهون وحدت و تقریب است
  • چهره فقاهت و قرآنی رهبر انقلاب به جهان معرفی می‌شود
  • امام خمینی (ره) به اسلام و مسلمانان شخصیت بخشید